0

Bussi törmäsi lentokoneeseen Helsinki-Vantaalla – yhdelle matkustajalle vammoja

Bussi osui lentokoneeseen Helsinki-Vantaalla keskiviikkona alkuillasta.

Lentokenttä Lentokenttäbussi törmäsi lentokoneeseen Helsinki-Vantaan lentokentällä keskiviikkoiltana. Lentokoneessa oli onnettomuushetkellä parikymmentä matkustajaa.

Flyben potkuriturbiinilentokone oli juuri rullannut paikalleen, ja matkustajien purkamiseen valmistauduttiin. Matkustajana ollut nainen kertoo, että kone heilahti selvästi.

"Turvavyövalo oli sammunut, ja suurin osa matkustajista seisoi lentokoneen käytävällä. Kone heilahti yllättävän paljon", nainen kertoo.

Naisen mukaan yksi matkustaja kolautti tilanteessa päänsä. Kolarin tapahtumisen ja yhden lievän loukkaantumisen vahvistaa myös Finavian viestintäpäällikkö Leena Huhtamaa.

Päänsä lyöneelle matkustajalle annettiin ensiapua tapahtumapaikalla. Vakavilta vammoilta kuitenkin vältyttiin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi matkustajia hakemaan tullut lentokenttäbussi pääsi törmäämään mallia ATR-72 olevan lentokoneen potkuriturbiiniin. Teknisen vian tai muun mahdollisen syyn etsiminen alkoi heti kolarin jälkeen.

"Asiaa selvitellään. Huomenna (torstaina) olemme varmasti viisaampia asian suhteen", Huhtamaa kommentoi Metro.fi:lle keskiviikkoiltana.

Kyse on Huhtamaan mukaan joka tapauksessa erittäin harvinaisesta onnettomuudesta. 

"En muista, että tällaista olisi tapahtunut koskaan aiemmin."

Törmäys ei aiheuttanut hätääntymistä lentokoneessa. Matkustaja kertoo kolarin lähinnä yllättäneen.

Lento saapui Helsinki-Vantaalle Jyväskylästä. Se laskeutui Finavian mukaan kello 18.27 eli kahdeksan minuuttia aikataulua edellä.

Lentokoneeseen tulleista vaurioista ei keskiviikkoiltana ollut tarkempaa tietoa.

Kommentit

Näytä lisää kommentteja